BUDYŃ CZEKOLADOWY (BEZGLUTENOWY) BIO 40 g AMYLON

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: 8594006666480
  • Producent: Amylon
  • Kod producenta: 8594006666480
  • Dostępność: Jest Jest
  • szt.
  • Cena netto: 2,78 zł 3,00 zł
  • Niedostępny

SKŁADNIKI: skrobia kukurydziana*, kakao w proszku* (min. 20%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania.
Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego zużycia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1405 kJ / 331 kcal;
Tłuszcz: 2,3 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g;
Węglowodany: 72,9
w tym cukry: 0,1 g;
Białko: 4,8 g;
Sól: 0,03 g;